De perfecte zaterdagochtend ziet er voor mij als volgt uit: wakker worden bij mijn ouders thuis, deze heerlijke bananenpannenkoekjes maken en dan met een grote mok koffie terug in bed kruipen! Of nog beter, in bad. Heer-lijk.
In Eindhoven maak ik bijna nooit deze pannenkoekjes. Daar heb ik in de ochtend niet genoeg tijd voor én bij mijn ouders staat een blender. Wat mij betreft is dat hét geheime ingrediënt voor de beste fluffy pannenkoekjes. Ideaal voor een lekkere luie ochtend! Wie weet iets voor morgen? Ik zal vertellen hoe jij ze ook kunt maken ;)
Men neme: één rijpe banaan, drie eieren, vijf eetlepels havermout en één theelepel cacaopoeder. Dit mix je even in de blender en dan komt daar een lekker luchtig ‘beslag’ uit. Met een beetje een raar, grijs kleurtje, maar dat doet er niet toe! Het beslag ga je bakken in een koekenpan met een beetje olijf of kokosolie. Uit ervaring weet ik dat het maken van kleine pannenkoekjes beter werkt, het kost je alleen wat meer tijd. Zet het vuur laag en draai de pannenkoekjes pas om als er luchtbelletjes ontstaan en ze van de pan loslaten.
Oefening baart kunst..
En dan.. genieten maar! Fijn weekend allemaal
hmmm dat is echt zo lekker bananen pannenkoeken, als ik tijd heb (wat meestal weekend is) dan maak ik die ook heel graag als ontbijt.
LikeLike
[…] kon ik gelukkig op deze laatste dag van het weekend lekker uitrusten. Tijd voor bananenpannenkoekjes, een warm bad en heel veel […]
LikeLike
[…] een vrije ochtend maak ik het liefst mijn favoriet ontbijt en eet het daarna in bed weer […]
LikeLike