Het beste ontbijt

De perfecte zaterdagochtend ziet er voor mij als volgt uit: wakker worden bij mijn ouders thuis, deze heerlijke bananenpannenkoekjes maken en dan met een grote mok koffie terug in bed kruipen! Of nog beter, in bad. Heer-lijk.

In Eindhoven maak ik bijna nooit deze pannenkoekjes. Daar heb ik in de ochtend niet genoeg tijd voor én bij mijn ouders staat een blender. Wat mij betreft is dat hét geheime ingrediënt voor de beste fluffy pannenkoekjes. Ideaal voor een lekkere luie ochtend! Wie weet iets voor morgen? Ik zal vertellen hoe jij ze ook kunt maken ;)

20160416_111804

Men neme: één rijpe banaan, drie eieren, vijf eetlepels havermout en één theelepel cacaopoeder. Dit mix je even in de blender en dan komt daar een lekker luchtig ‘beslag’ uit. Met een beetje een raar, grijs kleurtje, maar dat doet er niet toe! Het beslag ga je bakken in een koekenpan met een beetje olijf of kokosolie. Uit ervaring weet ik dat het maken van kleine pannenkoekjes beter werkt, het kost je alleen wat meer tijd. Zet het vuur laag en draai de pannenkoekjes pas om als er luchtbelletjes ontstaan en ze van de pan loslaten.

Oefening baart kunst..

20160416_105235

20160416_111813

 

En dan.. genieten maar! Fijn weekend allemaal

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Advertenties

3 gedachtes over “Het beste ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s