5 tips om gezonder te leven

Het is steeds belangrijker aan het worden om zo gezond mogelijk te leven. Je zou het zelfs een nieuwe hype kunnen noemen! Wat mij betreft is het goed dat we hier allemaal massaal mee bezig zijn, maar je moet er natuurlijk niet in doorslaan. Het moet wel leuk blijven.

Ik ben zelf ook niet vies van kleine veranderingen om net wat beter bezig te zijn, dus ik dacht; laat ik daar eens een stukje over te schrijven! Een paar dingen die, wat mij betreft, je op de goede weg kunnen helpen. Mocht je nou helemaal geen idee hebben waar te beginnen..

20160407_200411

 

  • Fietsen maar! Laat die auto of bus lekker voor wat het is, ga met de fiets of te voet. En dat hoef je écht niet iedere keer te doen, maar probeer hier vast eens wat mee af te wisselen.

 

  • Wat is nou gezond? Ja, daar is wat mij betreft geen duidelijk antwoord op. Maar wat ik je wel aan kan raden is om zoveel mogelijk informatie op te zoeken. Je moet het ook leuk vinden om er echt veel mee bezig te willen zijn denk ik. (En laat ik dat nou toevallig wel hebben, en dus met jullie delen!)

 

  • Boeken zoals de Voedselzandloper zijn perfect om je basiskennis over gezonde voeding wat op te krikken, zonder dat je daar een hele studie voor nodig hebt. Valt te proberen toch?

 

  • Mijn blog! Ik probeer je hier zoveel mogelijk informatie mee te geven. Geen saaie, ellenlange wetenschappelijke artikelen of zo. Maar gewoon wat snelle, handige tips! Een voorbeeld? Kijk hier maar eens.

 

20160407_200612

 

  • Laat het los.. Je kan niet al-tijd gezond bezig zijn. Gun jezelf ook wat! Wanneer je af en toe eens voor iets lekkers gaat, gewoon omdat je daar zin in hebt, dan ga je ook veel minder snel terugvallen of hele eetbuien krijgen. Datgene wat verboden is, is altijd nog het meest aantrekkelijk. Dat is met alles toch? ;)

 

Zou jij hier iets mee kunnen? En nog belangrijker; wat zijn jouw gouden tips?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

4 gedachtes over “5 tips om gezonder te leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.