Inspirerend persoon – Annamarie Thomas

Deze week kreeg ik op school een gastcollege van Annamarie Thomas. Voor veel studenten net als ik is die naam niet heel erg bekend, maar toch werd het een hele interessante les! Annamarie behoorde tot de beste schaatsers van Nederland, zoals je misschien wel weet, maar heeft ook een vorm van reuma. En topsport en reuma, dat gaat niet echt lekker samen. Zij kreeg het toch voor elkaar en dat vind ik haar zo inspirerend maken!

Bechterew_opwarmen-357271_960x332

Het duurde maarliefst 10 jaar voordat haar klachten een naam kregen; de ziekte van Bechterew. Wanneer je iedere dag 2x traint is het niet gek dat je zoveel pijn hebt, maar dat er nooit iets met de vele ontstekingen is gedaan, is wel raar. Na de diagnose heeft ze nog 4 jaar op topniveau geschaatst. Door de goede begeleiding die ze toen kreeg ging het beter. Maar ook in de jaren daarvoor heeft ze geen training gemist..

Dat is voor mij echt niet voor te stellen wanneer je zulke pijn hebt. Zoiets kan denk ik ook alleen maar kan als je voor datgene echt een héle grote passie hebt..

Annamarie is inmiddels gestopt met het wedstrijdschaatsen en is nu op andere manieren bezig met de sport én zet zich in voor de stichting Bechterew in beweging. Want bewegen, dat is zo belangrijk. Ik denk dat we haar daar als levend bewijs van kunnen nemen. De vergroeiingen in haar rug worden naarmate de jaren wel erger, maar zijn nog steeds heel erg mild. Het wil (helaas) niet meteen zeggen dat wanneer je maar genoeg beweegt de vergroeiingen weg zullen blijven, maar in ieder geval is amper bewegen iets wat je níet moet doen.

Ik weet als geen ander dat dit vreselijk moeilijk kan zijn als je zoveel pijn hebt. Het zal ook vast niet altijd lukken of leuk zijn, maar het belangrijkste is dat je het probeert. Er zijn dagen waarop het voelt alsof naar school gaan al een olympische prestatie is, en wanneer dat dan lukt, is dat ook echt wel iets om trots op te zijn.

Je hoeft je niet te vergelijken met iemand als Annamarie, maar doe er je voordeel uit. Laat het net dat extra zetje zijn om van de bank af te komen en een stukje te gaan wandelen :)

 

Wie vind jij een inspirerend persoon?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

Afbeelding; site Annamarie

 

7 gedachtes over “Inspirerend persoon – Annamarie Thomas

  1. Ik deelde mijn verhaal al, zoals je kon lezen, waarin ik vertelde ook met veel pijn te hebben gesport. Daardoor inspireert het mij extra om zulke verhalen te lezen. Wel heftig dat het bij haar 10 jaar duurde zeg!

    Like

  2. Knap van deze dame, het is vooral blijven geloven in jezelf denk ik. Mijn inspirerende personen zijn Oprah, Obama, Nelson Mandela. Voor hun levenskracht en vooral omdat zij zoveel anderen hebben aangezet om te blijven geloven in jezelf;
    groetjes Linda

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.