Eetdagboek 21-3

Hoi, ik dacht dat het wel weer eens tijd was voor een nieuw eetdagboek! Ik laat graag zien wat ik zoal eet op een dag om anderen te inspireren en te laten zien dat lekker en gezond eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. 100% gezond eten is niet mogelijk en hoeft ook helemaal niet. Je mag jezelf best eens verwennen! Ik zorg er wel voor dat de basis zo gezond mogelijk is, ook omdat ik daarmee mijn gezondheid zo goed mogelijk op peil probeer te houden.

Wat ik eet wil niet per definitie zeggen dat het ook voor jou geschikt is. Iedereen heeft een ander lichaam, ander dagelijks leven en dus ook andere voedingsstoffen nodig. Ik zou je daarom nooit adviseren een compleet voedingsschema van iemand over te nemen!

Maar voor ideeën kan je natuurlijk wel hier verder kijken ;)

20160310_082515

Ik start de dag met havermout. Dat blijft favoriet! Ongezoete sojamelk met havermout, kaneel en een banaan in stukjes. Heer-lijk. Vooral de banaan die een beetje mee opwarmt in combinatie met de kaneel.. Hmm.

20160310_082228

En dit is wat ik daarna meeneem naar school! Yoghurt met wat gemengde noten en rozijnen voor tussendoor en volkorencrackers met 20+ smeerkaas en schijfjes komkommer voor de lunch.

20160310_151934

Ik was gelukkig redelijk op tijd weer thuis en besloot nog een lekkere salade te maken. Normaal gesproken zou ik rond deze tijd op school snel een mueslireep of granenkoek eten maar nu was ik al thuis én had ik nog restjes liggen die op moesten. Dat kwam even goed uit.. Deze salade bevat gemengde sla, alfalfa, zongedroogde tomaten en ergens nog wat zaden/pitten en stukjes feta.

20160317_182528

En dan mijn avondeten. Nog meer GROENTEN! Ook vooral omdat ik het gewoon erg lekker vind. Deze vegetarische groentenschijven zou ik dus iedere dag wel kunnen eten. Zo lekker, gezond en makkelijk..

Daarbij heb ik een zoete aardappel gekookt. Vaak bak ik ze of maak ik er frietjes in de oven van, maar koken had ik nog nooit gedaan. Ook dit blijkt gelukkig erg lekker te zijn! De volgende keer zou ik er alleen nog wel wat rozemarijn over strooien. En de courgette heb ik gebakken met wat peper, zout en olijfolie. Simpel & snel.

’s Avonds ga ik nog voor een stukje pure chocolade en kan ik de geur van vers gemaakte popcorn van huisgenoten ook niet helemaal weerstaan ;)

Wat eet jij zoal op een dag?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

2 gedachtes over “Eetdagboek 21-3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.