Keuzes maken – stoppen met dansen

IMG_5335

Op mijn 16e ben ik nog begonnen met klassiek ballet. Ik wou heel graag modern gaan doen maar moest eerst de basis nog inhalen. Een beetje raar op zo’n late leeftijd, maar beter dan altijd spijt hebben en denken ‘had ik maar’. Het beviel zo goed dat ik drie jaar ben blijven hangen. Modern komt nog wel een keer, dacht ik. Dit had zo’n goede invloed op mijn lichaam, ik heb er fysiek maar ook zeker mentaal heel veel van geleerd en het was het bewijs dat ik toch heel veel dingen wél kan, als ik het maar graag genoeg wil. 

Dat heeft me altijd wel een lekkere boost gegeven. Totdat ik dit seizoen met studeren begon. Het op en neer reizen voor dansen was vermoeiend maar nog wel te doen. Ik was alleen iedere keer al op van de zware schooldag en stond mezelf eigenlijk gewoon te pushen in de danszaal. Het was fysiek vaak te zwaar, waardoor ik niet goed mee kon doen en daardoor raakte ik weer gefrustreerd en voelde ik me behoorlijk shit. De lol was er vanaf.

Gisteren heb ik dus, behoorlijk onverwacht, besloten te stoppen met klassiek ballet. Ook het seizoen ga ik niet meer afmaken. Ik moet mezelf echt meer rust gunnen. De enige reden waarom ik het nog af zou willen maken is de eindvoorstelling, maar beseffende dat die in mijn tentamenweek is was de keuze snel gemaakt. Eerlijk gezegd was het een hele opluchting. Ik hoef mezelf niet meer iedere keer weer te kwellen daar.

Op dit moment is dit dus de juiste beslissing. Ik weet ook zeker dat ik het over een tijdje jammer ga vinden, maar het is niet anders. Het moet wel leuk blijven en ik kan beter opzoek gaan naar iets wat ik volgend jaar zou kunnen doen op de momenten dat het mij wél uit komt.

Soms moet je een deur dichtgooien om een andere te kunnen openen.

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

8 gedachtes over “Keuzes maken – stoppen met dansen

 1. Wat moeilijk dat je die keuze hebt moeten maken. IK heb juist op mijn 16e moeten besluiten om te stoppen omdat het niet meer ging. Het is stom en moeilijk, maar het is inderdaad belangrijk om te stoppen als je het niet meer trekt. En wie weet komt er een andere kans voorbij zoals je zegt!

  Like

 2. HeyHey Girl!

  Soms is het inderdaad moeilijk!
  Maar als de lol ervan af is dan is het defenitly een goede keuze, vooral als het fysiek gewoon too much wordt. ;)
  And your’e defenitly Right, soms moet je een deur dichtgooien om een ander te kunnen openen!

  Hugz, Miss B.
  -XoXoX-

  Like

 3. Ik ben ook ooit gestopt met dansen (moderne dans) en na een paar jaar weer begonnen met fusion buikdans. Nu komt het moment steeds dichterbij dat ik daar ook mee moet gaan stoppen, maar ik heb alweer wat achter de hand: inclusiedans!
  Ik hoop dat jij ook weer iets vind wat bij jou past, als de rust weer een beetje is teruggekeerd. Want dansen is zo heerlijk om te kunnen doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.