Ben je eigen motivatie

Je hebt vast wel eens een dame met perfecte ronde billen en een platte buik voorbij zien komen op het internet. Miljoenen ‘fitspo’ afbeeldingen zwerven er rond, foto’s die je moeten motiveren tot een gezonde levensstijl. Tenminste, ik denk dat ze daarvoor bedoeld zijn.

Máár; ik denk dat zulke foto’s ook juist tegen je kunnen werken. Jonge meiden die hierdoor een totaal verkeerd zelfbeeld krijgen of mensen met een fysieke beperking die hierdoor ontmoedigd worden.

Want het wil helemaal niet zeggen dat je er zó uit moet zien, om gezond te kunnen zijn, om lekker in je vel te zitten, om mooi gevonden te worden, om succesvol of sportief te zijn en..

Toch?

Soms kunnen we onszelf daar toch in verliezen. Ik ook hoor. Ik vind het heerlijk om af en toe doelloos op pinterest rond te scrollen en me aan zulke plaatjes te vergapen. Het weerhoud me ervan om mezelf alleen maar vol te stoppen met junkfood en suiker, misschien zorgt het er ook voor dat ik ’s avonds toch nog even een extra rondje planken doe, maar het is niet de bedoeling dat zo’n foto mijn doel word.

In mijn geval vind ik het veel belangrijker om fit te zijn, in de zin van; ik kan iedere dag (op de fiets) naar school, ik ben sterk genoeg om mijn eigen tas te tillen en mijn lichaam is in staat om te kunnen dansen. En ik wil natuurlijk een gezond gewicht behouden. Maar dat is voornamelijk voeding.

Pictures1 Pictures

Als ik mezelf daarin wil motiveren denk ik aan fysiotherapie, hetgeen waar ik zo graag voor leer. Ik denk aan mijn Herschel rugzak, die ik niet alleen voor de sier heb. Ik denk aan mijn afspeellijsten op Spotify, waar ik zo graag op dans. En dát motiveert pas. Op een realistische manier, jawel.

 

Denk nu eens aan je eigen situatie, ben jij ook niet te streng voor jezelf?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Bron afbeelding 2, 3, 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.