5 manieren om meer groente binnen te krijgen

Al van kleins af aan krijg je mee dat je voldoende groente moet eten. En vast niet iedereen is daar altijd blij mee geweest.. Ik kan het me helemaal voorstellen! Een groot stuk vlees met lekker veel aardappeltjes klinkt ook veel aantrekkelijker als je echt grote honger hebt. Maar toch zijn die groentes zo belangrijk..

20160204_103825

Een paar redenen waarom je ze níet over zou moeten slaan:

 • groente bevat veel vezels. Goed voor je stoelgang en een verzadigd gevoel!
 • ze bevatten weinig calorieën (mocht je daar op letten)
 • maar juist wel lekker veel eiwitten!
 • ze kunnen de kans op kanker verlagen
 • en vergeet alle vitamientjes en mineralen niet

 

Maar goed, als het je echt niet lukt om genoeg groente binnen te krijgen, wat kan je dan doen?

Lunch je liever niet met een salade maar met brood of crackers, beleg deze dan eens met schijfjes komkommer (lekker met kaas en mosterd), radijs (lekker knapperig!), kiemen of rucola. De standaard boterham met kaas of pindakaas is voorbij!

Mijn perfecte oplossing, die ook nog eens in het studentenbudget past, is soepgroente! Jawel. Een zakje kost ongeveer 50 cent en kan je gebruiken om als extra groente door bijvoorbeeld je pastasaus te gooien of in een omelet te gebruiken. Het is handig, snel, goedkoop en maakt je maaltijd een stuk gezonder/meer vullend. Waarom zou je het niet doen!?

’s Avonds op de bank en zin om ergens op te knabbelen? Maak een gezonde snack voor jezelf door wat verschillende groentes (denk aan wortel, komkommer, paprika of radijs) te combineren met een dip op basis van yoghurt of kwark.

Vervang je pasta eens door groente. Courgette kan bijvoorbeeld perfect gebruikt worden in lasagne. Ik vind het héérlijk maar misschien moet je er even aan wennen en heb je het idee dat je niet zo veel gegeten hebt. Tegenwoordig heeft de Albert Heijn ook kant-en-klare pasta van bijvoorbeeld wortel of broccoli in het schap liggen. Het ziet er uit als tagliatelle met een kleurtje dus je kan jezelf gewoon wijs maken dat het pasta is!

Bij borrelhapjes of tapas denk je vooral aan allerlei lekkere dingen die alles behalve gezond zijn, maar ook deze kan je maken met groente als basis. Minder energie en vet, plus weer een extra beetje groenten. Een win-win situatie?

Denk bijvoorbeeld aan: prikkertjes van tomaat met een beetje mozzarella en basilicum, champignons gebakken met knoflook en kruiden, springrolls gevuld met groente en eventueel kip, zelfgemaakte groente chips, geroosterde kikkererwten met kruiden..

Genoeg inspiratie dacht ik zo! Voel je vrij om je eigen tips hieronder te delen :)

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

7 gedachtes over “5 manieren om meer groente binnen te krijgen

 1. Goede, simpele tips. Ik moet ook meer groente eten. Dit gaat al een stuk beter dan maanden terug, meestal is het bij mij gewoon luiheid, dus kant en klare groente snacks zijn wel een goede tip!

  Like

 2. Als vegetariër kan ik dit alleen maar toejuichen. Een hulpmiddel is je bord goed verdelen 2/3 mag best groenten zijn. Stoofpotjes met groenten is ook altijd lekker. Ik zou zeggen voor inspiratie kijk even op mijn instagram healthyveggiefood. Ik wil altijd receptjes doorsturen als je die nodig zou hebben. Groetjes Linda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.