2015 – the ups and downs

2015

Een jaar vol nieuwe dingen, eerste keren, grenzen verleggen en nieuwe dingen uitproberen. Eng! Vaak dingen waar ik héél veel zin in had, maar wel een beetje buikpijn van kon krijgen. Zou het goed gaan?

De eerste twee maanden van dit jaar woonde ik nog in Uganda, maar daar was ik wel al helemaal gesetteld. In het eerste weekend van het jaar ging ik stappen in Kampala, de hoofdstad, dat was serieus de leukste stapavond ooit, maar ook wel een beetje spannend voor ons als twee blanke meisjes. En de dag daarna ging ik bungeejumpen! Wohooo. Wat.een.weekend.

IMG_1263CIMG4079

Daarna ging ik nog een keer helemaal alleen met het ‘openbaar vervoer’ naar een grote stad om een dagje in het ziekenhuis mee te lopen! Naar mensen die ik nog maar een half uurtje had gezien. Maar ook dat was een succes. En toen besloot ik maar gewoon in m’n eentje verder te reizen naar de hoofdstad. Als je dan toch in de buurt bent ;) Niet veel later was het al tijd om afscheid te nemen, bah. Maar toch ben ik wel trots op hoe ik dat heb gedaan.

De eerste maanden in Nederland daarna zou ik nog als het minst leuk ervaren. De cultuurshock kwam toen pas.. Ik denk er niet veel meer over na maar wat heb ik me toen verloren en eenzaam gevoeld. Achteraf heb ik mijn leventje toen ook wel weer best snel opgebouwd. Aan het werk, meedoen aan de lotingen voor fysiotherapie, een kamertje zoeken en een thuisstudie afronden. Alle vier werd het een succes! Ik kreeg het nieuws dat ik mocht beginnen aan de studie in Eindhoven, vond niet veel later al een kamertje en kreeg op vakantie te horen dat ik mijn diploma met een 8,5 had gehaald! Ondanks de heimwee gewoon verder gegaan. Het heeft wel geholpen..

20150804_18044820150804_180507

Hoe erg ik in maart/april nog in de knoop zat met mijn leven in Nederland, zo goed voel ik me nu weer. Ik heb een super fijne kamer met geweldige huisgenoten en de beste studie die ik me kon wensen. Het studentenleven lacht me toe ;)

Ik denk niet dat het beter had gekund.

 

Hoe was jouw 2015? Ik hoop net zo leerzaam.

Liefs

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.