Nu ik studeer en op kamers woon kan ik ’s avonds zelf koken en bepalen wat ik eet. Heerlijk vind ik dat! Maar als student-zijnde heb ik geen groot budget daarvoor. Ik probeer zelfs onder de 17/18 euro per week te blijven. Lukt niet altijd, maar dat is nog niet zo erg.
Wat ik wel heel belangrijk vind is om gezond te blijven eten. Dat staat voorop! Het beste van drie werelden kan natuurlijk niet maar de combinatie van gezond, makkelijk en goedkoop is best te maken. Dat laatste hangt natuurlijk ook veel af van hoe jij je boodschappen doet.
Mijn nr. 1 recept hiervoor zal ik nu met jullie delen. Ik durf het eigenlijk zelfs geen recept te noemen..

Men neme:
(voor 2 personen)
1 blikje tonijn op water
4 trostomaten
1 ui
teentje knoflook
200 gram zilvervliesrijst (een andere soort kan ook, ik verkies zilvervliesrijst vaak boven anderen omdat het meer vezels bevat)
Begin met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de knoflook en de ui snijden en in een klein pannetje fruiten. Snijd de tomaten en voeg die ook toe. Dan hoef je alleen nog maar de tonijn af te gieten en bij de rest te voegen. Als het goed is, is het een zacht mengsel geworden. De rijst zal nu ook bijna klaar zijn. Nog even afgieten en dan kan je opscheppen!
Voilà, een lekker gezond en snel gerecht, met maar twee pannen om af te hoeven wassen. Woehoe!
Ik zou zeggen; eet smakelijk
Mmm lekker! Rijst heb ik lang niet gegeten, dus ik zou dit wel een keer willen eten haha! :) Leuk dat je het deelt!
LikeLike
Dat is inderdaad een lekker, goedkoop gerechtje!
LikeLike
[…] Nummer 4: Gezond, makkelijk en goedkoop eten […]
LikeLike