Gezond, makkelijk en goedkoop eten

Nu ik studeer en op kamers woon kan ik ’s avonds zelf koken en bepalen wat ik eet. Heerlijk vind ik dat! Maar als student-zijnde heb ik geen groot budget daarvoor. Ik probeer zelfs onder de 17/18 euro per week te blijven. Lukt niet altijd, maar dat is nog niet zo erg.

Wat ik wel heel belangrijk vind is om gezond te blijven eten. Dat staat voorop! Het beste van drie werelden kan natuurlijk niet maar de combinatie van gezond, makkelijk en goedkoop is best te maken. Dat laatste hangt natuurlijk ook veel af van hoe jij je boodschappen doet.

Mijn nr. 1 recept hiervoor zal ik nu met jullie delen. Ik durf het eigenlijk zelfs geen recept te noemen..

20151120_174617
Ik heb heel hard mijn best gedaan om er een mooie foto van te maken, maar het is nou eenmaal niet zo’n fotogeniek gerecht!

 

Men neme:

(voor 2 personen)

1 blikje tonijn op water

4 trostomaten

1 ui

teentje knoflook

200 gram zilvervliesrijst (een andere soort kan ook, ik verkies zilvervliesrijst vaak boven anderen omdat het meer vezels bevat)

 

Begin met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de knoflook en de ui snijden en in een klein pannetje fruiten. Snijd de tomaten en voeg die ook toe. Dan hoef je alleen nog maar de tonijn af te gieten en bij de rest te voegen. Als het goed is, is het een zacht mengsel geworden. De rijst zal nu ook bijna klaar zijn. Nog even afgieten en dan kan je opscheppen!

Voilà,  een lekker gezond en snel gerecht, met maar twee pannen om af te hoeven wassen. Woehoe!

Ik zou zeggen; eet smakelijk

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

 

3 gedachtes over “Gezond, makkelijk en goedkoop eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.