Fit blijven tijdens de herfst

Herfst. De een vindt het heerlijk, de ander haat het. En mocht je ook bij die laatste groep horen, hoe kom je de herfst dan door?

Vaak is het niet de periode van het jaar want er zijn genoeg leuke activiteiten, maar de regen en alle bijbehorende dipjes en kwaaltjes die het zo deprimerend maken. Toch? Iedereen zal zich in deze periode van het jaar wel eens niet helemaal lekker voelen, dat is ook onvermijdelijk, maar toch kunnen we er alles aan proberen te doen om zo fit mogelijk het einde van het jaar door te komen. En die vreselijke winterdip proberen tegen te gaan! Tenminste, dat is waar ik het voor doe.

En hoe dan?

Misschien een paar kleine dingetjes die daarbij kunnen helpen. Zoals

  • iedere dag eventjes naar buiten gaan (weliswaar goed aangekleed) Al is het maar een klein blokje om, frisse lucht en wat extra stappen doen je altijd goed!
  • geniet van al het lekkers (hallo pepernoten, pumpkin spice latte’s, chocoladeletters en kerstdiners) maar probeer ook juist deze maanden gezond te eten en genoeg vitamines binnen te krijgen. Dat is het enige echte wondermiddel tegen verminderde energie, verkoudheden, griepjes etc wat er is.
  • een beetje extra aanvullen met vitamines en mineralen uit een potje kan natuurlijk wel. Denk aan vitamine D, C, magnesium.. Maar daar ga ik nu niet dieper op in, dat komt nog!
  • het allerbeste tegen vermoeidheid is natuurlijk.. slapen. Zorg voor voldoende nachtrust, maar als je constant moe bent is het juist ook goed om iets te gaan doen. En daarmee wil ik eigenlijk weer verwijzen naar het eerste punt.
  • kijk ook naar de positieve dingetjes. ’s Avonds op de bank met een kleedje, kop thee en kaarsen aan.. kijkend naar de leuke televisieprogramma’s van het najaar. Of misschien wel leuke plannen maken voor de feestdagen, vakantie of cadeautjes uitzoeken voor geliefden. Nog genoeg fijne dingen te bedenken!
20151108_183332
Nog zo iets moois: de gezellige sfeer in de stad (Glow) De lampjes, het vroege donker.. het heeft ook wel wat! Ik kom er nu pas achter dat ik dat vorig jaar best wel heb gemist toen ik in Uganda zat. Het hoort toch wel bij de feestdagen!

Wat vind jij fijn aan het najaar?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.