Een paar kleine aanpassingen die je gezondheid verbeteren

Ik ben de laatste jaren steeds gezonder gaan leven. Meer bewust geworden over wat gezond is ook. Omdat ik het allemaal zo interessant vind gaat me dat ook wel goed af, maar ik kan begrijpen dat dat niet bij iedereen zo is. Ik vroeg me dan ook af welke kleine dingen je kan veranderen om toch net wat gezonder te gaan leven. Welke dingen ben ik in de loop van je jaren anders gaan doen? En wat zou ik bijvoorbeeld aan een vriendin aanraden?

  • Skip the sugar. Ging je nog voor een schepje suiker in de thee of koffie? Laat die dan weg. En kijk eens naar de etiketten. Het is echt bizar waar allemaal suiker aan toe is gevoegd. Wanneer je daar bewust mee bezig bent, ben je wat mij betreft al op de goede weg!
  • Dan komen we automatisch bij het volgende puntje; alle toegevoegde shit. Dit ga je dan vanzelf ook zien; alle zoetstoffen, smaakversterkers, kleur-, geur- en smaakstoffen die in zóveel producten zitten. Probeer te gaan voor producten die geen ingrediënten bevatten maar die zelf het ingrediënt zijn.
CIMG5724
Met iets zelfgemaakts zit je dus helemaal goed!

  • Meer beweging. Bewegen brengt zegen, echt waar! Het klinkt zo suf maar ik zou het echt mijn levensmotto kunnen noemen. Sinds ik meer ben gaan bewegen heeft me dat zoveel goede dingen gebracht. En je hoeft echt geen marathon te gaan lopen. Liever niet zelfs. Een avondje in de week een rondje door de wijk bijvoorbeeld, dat is perfect. Begin rustig en eis alsjeblieft niet te veel van jezelf.
  • Meer groenten, water en thee. Minder snelle koolhydraten zoals pasta, witbrood, noedels etc. Deze zijn niet ineens verboden hoor, maar ga grotendeels van de tijd voor bijvoorbeeld rijstwafels in plaats van brood, volkoren of spelt pasta voor normale pasta, zoete aardappel voor de hollandse aardappel.

 

Oké, dat was het wel zo’n beetje! Kortom; ruil je ranja of frisdrank in voor water en thee en doe een beetje moeite om te snappen wat er allemaal in je eten zit. Een extra rondje door de supermarkt lopen komt dan meteen goed uit ;)

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Een paar kleine aanpassingen die je gezondheid verbeteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.