Afgelopen week; een wijze les

Het is zondag en ik ben eindelijk weer een beetje bijgekomen. Het was een heftige week! Vrijdagavond werd het me allemaal even teveel, een dikke vette waarschuwing dat het zo niet langer kan.

Vorig weekend had ik ook al zo’n momentje, na het werken zou ik eigenlijk nog wat met vriendinnen gaan doen maar dat ging dus mooi niet door. Dan benauwd alles me ineens zo, dan weet ik in godsnaam niet hoe ik dit allemaal vol kan houden en ben ik bang dingen op te moeten geven. Na alsmaar doorgaan komt er zo’n moment en dan zak ik in elkaar. Dat was vorig weekend gelukkig nog wel te behappen, toen ben ik huilend naar bed gegaan, maar afgelopen vrijdag werd het me allemaal écht te veel.

Die paniekaanvallen en inzakmomenten komen ook steeds korter op elkaar, dat wil natuurlijk wel wat zeggen. Ik weet goed dat afgelopen week veel en veel te zwaar was, maar er waren echt geen dingen die ik kon missen. En toen vrijdagavond nog even hardcore dansen en ging het daarna helemaal verkeerd. Ik begon weer te hyperventileren, wat gelukkig redelijk snel weer over ging, maar daarna was ik zo. verschrikkelijk. moe. Ik kon niks meer, had zelfs geen puf meer om te praten.

Dat mijn vader en broertje me toen in bed hebben moeten leggen, en mijn ouders uiteindelijk 112 hebben gebeld omdat ze echt niet wisten wat ze met me aan moesten, heeft me echt veel gedaan. Dit moet zo niet langer door blijven gaan. Ik heb afgelopen week al heel vaak ‘nee’ gezegd tegen vriendinnen maar nog steeds was het te veel. Daar was ik boos om. Boos dat dit me niet werd gegund ofzo. Waarom kan ik niet gewoon alles doen wat ik leuk vind!? Ik doe zo mijn best, geniet van alles wat ik kan en haal er voor de 100% uit wat erin zit, en dan krijg ik zulke momenten als beloning..

Na twee dagen rust gaat het wel weer een beetje maar op dat moment leek het echt alsof ik al moest gaan kiezen; na drie weken al stoppen met school of de rest van mijn leven opgeven. Zo zwart wit is het gelukkig toch nog niet, maar er moeten wel dingen gaan veranderen. En ik vind school zo geweldig leuk, het is precies wat ik wil, dus dat wil ik niet opgeven.

Dan is het nu dus mijn taak uit te vogelen wat ik er wel voor ga laten… Moeilijk! Ik ben benieuwd hoe de komende week gaat zijn.

 

 

 

 

Een gedachte over “Afgelopen week; een wijze les

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.