Een frisse start

Sommige mensen maken goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar, en sommige aan het eind van de zomer. Ik behoor vooral tot de laatste. Na de zomer wil ik altijd fris beginnen! Een nieuwe start op school (of werk), na een paar weken vakantie weer beginnen met sporten.. Genoeg redenen om het als een nieuw begin te zien.

En wat dat bij mij zoal inhoudt?

Ik begin weer met het gebruik van supplementen. In de zomer laat ik mijn magnesium en glucosamine + chondroitine + MSM altijd voor wat het is, dan sport ik toch nauwelijks. En ik hoop stiekem dat het me dan een boost geeft wanneer ik ze weer neem.

IMG_5058

Er worden ook andere handige dingen aangeschaft zoals sistema bakjes, om gezonde maaltijden mee te kunnen nemen, een goede tas, kortom; eigenlijk alles van dit lijstje. Een goede voorbereiding is het halve werk! Ik wil vooral gezond blijven eten op school en zo min mogelijk last hebben van het meesleuren van mijn laptop, dus dat zijn mijn prioriteiten. Denk vast na over waar jij straks tegen aan kan lopen, dan kan je je erop voorbereiden en hoef je de eerste weken misschien al niet zoveel last ervan te hebben.

Mijn kast en kamer krijgen een grondige opruimbeurt. Alle oude papieren weg, geen onnodige prulletjes meer, alles een keer goed soppen.. Nu heb je er nog tijd voor!

En na mijn vakantie doe ik ook even een mini detox. Soort van detox dan. Geen alcohol, koffie en fastfood meer. Het was heerlijk om drie weken even nergens rekening mee te houden en alles te namen waar je zin in hebt, dat moet ook af en toe vind ik, maar nu ga ik weer even back to normal. En eerlijk, ik kijk best uit naar mijn gezonde maaltijden.. Bovendien maakte die ene koffie die ik toch nam (het was een goede gelegenheid ;)) me niet zo lekker. Dus dat was een duidelijk teken!

Het kost je misschien allemaal wat tijd, maar een goed begin is het halve werk! Het is zoveel fijner om meteen lekker te beginnen in plaats van met allemaal struggles. Je kan natuurlijk nooit alles voorbereiden en ieder begin is onwennig, maar zo begin je denk ik wel met een stuk meer vertrouwen!

Heb jij nog speciale dingen die je aan het eind van de zomer doet? Of begin je altijd zonder problemen weer?

 

Een gedachte over “Een frisse start

  1. Grappig, ik ben ook weer begonnen met sporten en gezond eten! Bij mij was m’n vakantie juist het zetje in de goede richting, omdat ik daar alvast ben begonnen (ook genoeg ongezonde dingen gegeten hoor daar, maar de groente- en fruitsalades waren toch wel in overvloed aanwezig). Ook qua opruimen ga ik nog flink aan de bak. Succes jij en hopelijk weer fris en fruitig september in!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.