Het fibromyalgie dieet – aan te raden of niet?

Ik kan me herinneren dat ik ooit eens een speciaal fibromyalgie-dieet heb gevolgd. In de periode dat ik álles aanging om maar beter te worden. Dat doe ik nu dus niet meer, maar ik ben wél steeds meer geïnteresseerd in voeding. Mijn profielwerkstuk deed ik over de invloed van zoetstoffen bij chronische ziektes, wat al heel een hele openbaring voor me was, en nu wil ik daar nog eens breder naar gaan kijken.

Omdat ik het hartstikke interessant en leuk vind, maar ik hoop er natuurlijk ook iets uit te kunnen halen. Eens kijken of bepaalde voedingsmiddelen nou echt voor verbetering (of juist verslechtering) van mijn fibro-klachten kunnen zorgen. En met een voedingsadviseur blik kom ik misschien weer wat verder..

ebc93-img_2412
Wat is goed?

Voor nu heb ik snel even de verschillen opgezocht met een ‘normale’ levensstijl:

  • geen varkensvlees, rood vlees, worst en andere vleesconserven vanwege de de geur-, kleur- en smaakstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen die er veelal in zitten.
  • koemelk en kaasproducten vermijden (biogarde, yoghurt en karnemelk mogen wel) Omdat? Geen idee
  • zoals bij het eerste puntje al werd genoemd geen; smaakversterkers, conserveringsmiddelen etc en de E nummers, in het bijzonder E621 t/m E624 zijn erg slecht. Hoe dat precies zit is een lang verhaal, maar daar kan ik me wel in vinden.
  • cafeïne, cacao, cola, alcohol en tabak zouden een slechte invloed hebben. Die laatste twee (drie eigenlijk) lijken me uiterst logisch, maar over die eerste twee zou ik nog wel wat meer uitleg willen..

 

Een meer uitgebreide versie kan je hier en hier vinden. Voor mij is dit slechts een introductie; jullie gaan, als jullie dat willen, nog meer van mij over dit onderwerp horen!

De artikelen over mijn zoetstoffen project zijn ook nog terug te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.