Drink jij wel genoeg?

Het is zomer en de temperaturen in Nederland kunnen best hoog oplopen. Heerlijk! Ik hou van zulke dagen, maar ik weet dat het niet voor iedereen zo is. De warmte kan ook veel klachten geven.

Klachten waar helaas lang niet altijd iets aan gedaan kan worden, maar wat wel heel belangrijk is, is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Eigenlijk altijd natuurlijk! En wat mij betreft begint dat met de vraag; drink jij wel genoeg?

Veel mensen weten niet dat een hoop kwaaltjes te maken kunnen hebben met onvoldoende drinken. Denk aan hoofdpijn, een slappe huid, vermoeidheid, constipatie, nierstenen.. en natuurlijk uitdroging! Je zou daarom altijd tussen de 1,5 en 2 liter vocht per dag binnen moeten krijgen. Vocht, dat wil dus zeggen dingen als water, sap, bouillon of soep bijvoorbeeld. En fruit kan ook veel water bevatten! Wie houdt er nu niet van watermeloen op een hete dag!?

De bouillon of soep zijn ook heel goed vanwege het zoutgehalte. Met warm weer en veel zweten is het belangrijk dat je dat voldoende binnenkrijgt! Met een zak chips krijg je natuurlijk ook je zouten binnen maar met een kopje bouillon meteen weer wat vocht ;) (En minder calorieën, verzadigde vetten etc etc)

Wat je ook beter kunt laten staan is bijvoorbeeld koffie, omdat je daar juist van uitdroogt. Net als alcohol natuurlijk! Een radler of lekker koude ijskoffie ’s avonds op het terras hoort wel een beetje bij de zomer, die hoef je dus ook echt niet te laten staan. Geniet alleen met mate (wat heb ik een hekel aan die zin haha) en zorg dat je daarnaast genoeg water drinkt. Liever geen frisdrank of fruitsap wat niet vers is, maar hey, alles is beter dan niks drinken! We mogen natuurlijk ook nog wel eens wat lekkers hebben..

Vind je het nog steeds moeilijk om aan de minimaal 1,5 liter vocht te komen? Probeer een van deze dingen dan eens;

– zet een flesje water naast je bed en drink deze bij het wakker worden op. Dat geeft je stofwisseling vast een boost!

– zorg ook dat je al-tijd een flesje water bij je hebt en zet het bijvoorbeeld naast je bureau.

– pimp je water met groente, fruit en kruiden. Voorbeelden genoeg!

– gebruik een 1,5 of 2 liter fles om je stand bij te houden. Vol hem ’s ochtends met water en giet iedere keer als wat gedronken hebt het glas weer vol met water uit de fles. Zo zie je precies hoeveel je nog moet drinken gedurende de dag.

 

 

Heb jij zelf nog tips?

 

3 gedachtes over “Drink jij wel genoeg?

  1. Ik heb sinds kort een liter fles met water in de koelkast staan! Dit werkt echt, maar ik moet er nog altijd heel bewust op letten dat ik die fles ook twee keer op een dag leeg drink… Nu ik jou artikel lees bedenk ik me bijvoorbeeld dat ik nu eind van de dag nog altijd een bijna volle fles in de koelkast heb staan!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.