Gezonde ontbijtkoek a la Rens Kroes

Drie vriendinnen gaven mij het nieuwe kookboek van Rens Kroes als verjaardagscadeau. Ze kennen me goed ja! Heel enthousiast ging ik meteen aan de slag. Het eerste baksel (de zoete aardappel brownies) mislukte doordat niet alles en de goede hoeveelheden in huis waren maar de kip masala en de rogge-ontbijtkoek daarna vielen goed in de smaak!

Dit recept heb ik ook weer een beetje veranderd omdat niet alles bij de AH te vinden was. Uiteindelijk is het toch een succes geworden dus het kan prima. Het is redelijk simpel te maken en stukken gezonder dan de ontbijtkoek uit de supermarkt. En je huis ruikt daarna heerlijk ;)

Wil je het ook eens proberen?

IMG_7765

De ingrediënten:

125gr ontpitte dadels

200ml heet water

3 tl speculaaskruiden

3 eieren

100gr gehakte pecannoten (anderen kunnen natuurlijk ook)

200gr roggemeel

100gr havermout

100ml sojamelk

3 tl (wijnsteen)bakpoeder

kokosolie (of boter) om je bakblik mee in te vetten

1,5 tl kokosbloesemsuiker

 

En dan maak je het als volgt:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de dadels, het hete water, de speculaaskruiden en de eieren in de blender tot een romig beslag. De massa kan je nu een in kom schenken en het meel, de sojamelk en bakpoeder toevoegen. Goed door elkaar roeren met een houten lepel en dan kan je de gehakte noten toevoegen. Weer goed roeren en dan kan je het in een ingevet bakblik schenken. Bestrooien met de suiker en dan voor ca. 60 minuten de oven in!

Controleer even met een prikker of de ontbijtkoek gaar is. Zo niet, dan bak je hem nog 10 minuten langer. Laat de koek daarna zeker 10 minuten afkoelen en dan genieten maar!

 

Volg jij me trouwens al op ‘Bloglovin? Dat zou ik érg leuk vinden ;)

Een gedachte over “Gezonde ontbijtkoek a la Rens Kroes

  1. Het ziet er onwijs lekker uit, maar ik raak zo geïrriteerd door Rens Kroes altijd! Want het is zogenaamd allemaal vet makkelijk om recepten te maken, maar ondertussen moet je naar duizend verschillende speciaalwinkeltjes voor alle ingrediënten. Nee, aan mij is dat kookboek niet besteed. Maar slim dat jij dat gewoon kan omzetten naar AH ingrediënten, haha. Daar zijn mijn kookkunsten dan ook gewoon niet goed genoeg voor ;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.