Bijna voedingsadviseur

Voor mijn tussenjaar twijfelde ik tussen twee studies: fysiotherapie en voeding & diëtetiek. Omdat ik mezelf niet andere mensen zie vertellen wat ze moeten eten ben ik voor fysiotherapie gegaan. Dat is waar mijn hart altijd al lag, ik ben alleen de laatste jaren voeding (en vooral de relatie met gezondheid/ziektes) steeds interessanter gaan vinden. Dus ik besloot een thuisstudie tot voedingsadviseur te gaan doen! Zo kon ik toch nog die kennis opdoen.. Iets wat me straks ook een goede aanvulling lijkt als fysiotherapeut én zo ben ik dit jaar niet helemaal weg van het studeren geweest. Dat leek me ook wel belangrijk.

Ik ben ermee begonnen in mijn laatste maand in Uganda, toen zat ik alleen op het project en wou ik graag wat extra’s doen. Het perfecte moment om te beginnen! Ik kon me daar ook onwijs goed concentreren, er zijn amper dingen die je af kunnen leiden haha, en dus ging het snél.

Eenmaal thuis ook nog, tot mei/juni. Vriendinnen kregen langzaamaan vakantie en het lekkere weer begon. Ik was al heel lang bijna klaar maar vergat mijn examen op tijd aan te vragen en zo werd het eerstvolgende moment augustus. Twee maanden later dan gepland, maar het diploma is in zicht!

Ik ga het examen maken net voordat ik op vakantie ga en hoop dan zo snel mogelijk het papiertje in handen te hebben. In principe zou ik dan een eigen bedrijfje kunnen beginnen (maar dat ga ik niet doen hoor) Het is voor mij al geslaagd omdat ik nu zoveel meer weet over voeding, de invloed daarvan op je lichaam en bij ziektes. Iets wat je dagelijks wel een paar keer tegen komt!

Ik weet trouwens ook al helemaal hoe ik dat wil gaan vieren ;)

5 gedachtes over “Bijna voedingsadviseur

 1. Erg leuk. Zoiets staat bij mij ook nog op de planning als ik eindelijk tijd heb om me te vervelen haha. Heel veel succes en alvast gefeliciteerd (want je gaat het vast wel halen)!

  Like

 2. Super! Bij mij staat dat ook op de planning! Vraagje: wat leer je voornamelijk? Is dat welke voedingsgroepen je best eet en welke producten welke voedingswaarden bevatten? Of leer je ook de wetenschappelijke redenen erachter? Ben wat aan het twijfelen tussen wat ik precies wil, daarmee :)

  Like

  • Nee idd niet alleen wát je zou moeten eten, maar vooral wáárom. En verder ook hoe producten gemaakt worden, bewaard moeten worden, het advies geven, een eigen praktijk starten etc etc. Het verschilt denk ik ook wel waar je de cursus volgt..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.