Wanneer ben je een #fitgirl?

Op instagram word je er mee doodgegooid. Foto’s van platte buiken, lange gebruinde benen, stevige billen etc etc en dat allemaal in strakke, kleurige sportkleding. Met daaronder de nodige hashtags. Fitgirl, fitspo, fit, strong, healthy, justdoit…

20150629_11423720150629_114022

Maar moet je dan per se laten zien hoe goed je eruit zag in de spiegel van de fitnesszaal, hoeveel kilometer in welke tijd je vanavond hebt gelopen en hoe clean iedere maaltijd van je is, om een #fitgirl te zijn?

Wat is een fit girl eigenlijk? Moet je dan per se een lichaam hebben zoals die meiden met duizenden volgers op instagram? Moet je zo’n zelfde levensstijl hebben?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook bést zo’n lichaam zou willen hebben. Zulke pagina’s bestaan ook gewoon uit een en al goede energie. Kleurrijk eten wat er heerlijk uit ziet, mooie kleding, inspirerende quotes.. De persoon in kwestie die hartstikke goed in zijn/haar vel lijkt te zitten, letterlijk en figuurlijk. Daar kríjg je toch ook gewoon energie van!? Ik wel tenminste. Voor even dan haha. (Helaaas)

Maar wil dat nu zeggen dat wanneer ik geen fitnessruimte bezoek, niet hardloop en wel een chips of een broodje eet, geen fit girl kan zijn?

Ik vind mezelf hartstikke fit. (Alles behalve hele dagen in bed doorbrengen doet het bij mij al goed, maar daar gaat het niet om) Met twee keer in de week dansen, ongeveer 80% gezonde dingen eten (maar wel LEKKER) en af en toe een push-up hier en daar ben ik meer dan tevreden. En dat is voor mij de max. Ik merk dat ik bijna niet meer beter kan. Beweging opbouwen gaat niet meer zo hard als een paar jaar geleden, mijn ritme is nu stabiel en ondanks dat ik altijd meer, meer en meer wil kan ik haast niet meer verder omhoog. Niet zonder er enorm veel voor moeten laten, en dat wil ik niet.

Dus eigenlijk, ben ik nu op mijn best! Dat voelt een beetje verkeerd en ongemakkelijk om over mezelf te zeggen maar dat mag wel toch? Je hoeft je niet te vergelijken met ‘die meiden op instagram’ om te bepalen of je fit bent. Dat vind ik tenminste.

 

Wat denk jij? Wanneer ben je een #fitgirl!?

3 gedachtes over “Wanneer ben je een #fitgirl?

  1. Inderdaad, het draait meer om hoe fit je je voelt en niet hoe fit je eruitziet vergeleken met de instagrammeisjes. In het begin van mijn fitjourney deed ik het vooral voor het uiterlijk, maar dat is nu veranderd naar het streven naar een gezonde evenwichtige levensstijl, en ik voel me er duizend keer beter op! Inspirerend artikel :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.